گوشیهای تلفن همراه محصول فناوری های همگرا

گوشیهای تلفن همراه محصول فناوری های همگرا رییس مرکز راهبردی فناوری های همگرای معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه گوشیهای تلفن همراه محصول فناوری های همگراست، اظهار داشت: در گوشی تلفن همراه فناوری هایی چون نانو، الکترونیک، ارتباطی و... همگرایی دارند اپلیکیشن ها نرم افزار علوم شناختی بوده و حتی سنسورهای سلامت هم به گوشی تلفن همراه راه یافته اند، به عبارتی این تلفیقی از فناوری های همگرایی(NBIC) در گوشیهای تلفن هم راه است.


به گزارش سئو سی به نقل از ایسنا، محمد سلطانی در رویداد دومین میتاپارک با موضوع محصولات فناوری همگرا که در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه در انقلاب صنعتی چهارم محصولات به ندرت موردی از یک فناوری هستند، اظهار نمود: برای همه همگرایی فناوری ها نقاط همگرایی تعریف می شود، نقاط تلاقی ۴ فناوری نانو، مواد پیشرفته، غیرنانو، بایوتک، ICT و... است.
وی از ارتباط مرکز فناوری های همگرا با چند فناوری اصلی آگاهی داد و اظهار داشت: تا حالا در یکسری از حوزه های جدید ورود کردیم در این ۴ سال از زمان تشکیل این مرکز تاکنون، از ۱۲۵ طرح یا محصول حمایت شد که لزوماً همه این طرح ها موفق نبوده است و در برنامه پیش شتابدهی نیز تا حالا ۶ برنامه برگزار شده است.
رییس مرکز راهبردی فناوری های همگرای معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه حمایت های ما بر سه نوع است، اضافه کرد: گرنت هوشمند(کمک به طرح یا فناوری هوشمند)، وام هوشمند (کمک برای ورود محصول به بازار که قابلیت تبدیل به گرنت را هم دارد) و دوره پیش شتابدهی در این نوع حمایت شرکتها و تیم هایی با ایده و محصولات را برای همگرایی فناوری ها وارد پروسه طراحی می نماییم.
دکتر سلطانی در ادامه با اشاره به معرفی چند نقطه همگرایی اشاره کرد: چاپ زیستی که در آن می خواهیم بطور خاص بخش هایی از اجزای بدن تولید شود تا با بدن انسان سازگار باشد، در کشور مراحل ۴ شرکت را داریم که چاپگر زیستی را تولید کردند.
وی با اشاره به اینکه این چاپگرهای زیستی برای کاربردهای تخصصی فروخته شده و جوهره های آن درحال توسعه است، اضافه کرد: تا حالا موادی چون استخوان بر طبق چاپگر زیستی تولید شده است اما در مورد بافت های جدی تر نظیر کلیه، مثانه و غضروف هنوز به نتیجه نرسیده است.
رییس مرکز راهبردی فناوری های همگرای معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اکنون مهندسان بر روی چاپ، چاپگر و توسعه جوهر کار می کنند، اظهار داشت: پزشکان برای کارآزمایی بالینی، دارو و... کار می کنند، در دانشگاهی در کشور برای تولید بافت قرنیه تلاش می کنند.
دکتر سلطانی با اشاره به اینکه رابطه های مغز و کامپیوتر قدیمی تر از محصولات تجاری است که فرصت هایی را پیش رو باز کرده است، افزود: در این عرصه فارغ التحصیلان برق، کامپیوتر، شیمی و مکانیک می توانند وارد شوند.
وی اشاره کرد: در حوزه های توسعه و تنوع سبد محصولات، حرکت به سمت محصولات قابل حمل و پوشیدنی و توسعه ابزارها و روش های فردمحور سعی شده است که نمونه بارز آن نوار مغز است.
رییس مرکز راهبردی فناوری های همگرای معاونت علمی ریاست جمهوری توضیح داد: NGS یا توالی یابی نسل جدید داده ها با حجم بالا بر طبق ژنتیک انسان، گیاه و حیوانات با هزینه کم تولید شده است. هزینه توالی یابی ژنی ۱۰۰۰ دلار و اکنون زیر ۱۰۰ دلار است.
دکتر سلطانی با اشاره به اینکه از سه بخش اصلی می توان به تولید داده با دستگاه توالی یابی اشاره و اشاره کرد: دوم پایگاه داده که با تجمیع این داده ها حاوی اطلاعات ارزشمندی است و دیگری تحلیل داده ها که کاربرد مختلفی در استعدادیابی و تشخیص دارد. تحلیل داده در کشور درحال شکل گیری است.
وی با تاکید بر ضرورت فعالیت در زمینه ساخت دستگاه و کیت و توسعه بازار و خدمات مبتنی بر تحلیل داده های ژنتیکی، اضافه کرد: زیست مهندسی موضوعی کاملاً نوظهور است که به کمک آن می توانیم محصولات مورد نیاز را در داخل محیط های زیستی نظیر باکتری تولید نماییم که مهم ترین آن تولید سویه است.
رییس مرکز راهبردی فناوری های همگرای معاونت علمی ریاست جمهوری برنامه های نوپا با فناوری های همگرایی را از برنامه های این مرکز دانست و اشاره کرد: برنامه ها طوری طراحی شده که ایده اولیه تجاری شود و تیم در مقابل سرمایه گذار گذاشته شود.
دکتر سلطانی توضیح داد: در این برنامه می کوشیم سه ماه تیم را راهبری نماییم، طی این مدت تیم و محصول اعتبارسنجی می شود و به همراه ارائه خدمات مشاوره ای به سرمایه گذار معرفی و تسهیلات مالی ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه باید در فناوری های همگرا از افراط و تفریط پرهیز کرد، اظهار داشت: با راه اندازی دانشکده فناوری های همگرا موافق نیستم، بلکه باید پژوهش بر طبق همگرایی تعریف شود، اما در بخش تفریط می توان گفت تجربه نشان داده پیچیده ترین محصولات را در داخل با نگاه اقتصادی ساخته ایم.
صدور ضمانت نامه ها از خدمات اصلی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران
در ادامه این مراسم، دکتر فریدوند، رییس صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اینکه توسعه هر محصول فناورانه و شکل گیری تیم آن به تامین مالی نیاز دارد، اضافه کرد: در سالهای اخیر در کشور اتفاقات مثبتی شکل گرفته و نهادهای مختلفی شکل گرفته است تا در راه از ایده تا تولید ثروت نیازهای مالی برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه این صندوق طبق مجوز کارگروه ماده ۱۰۰ صندوق پژوهش و فناوری، ماده ۱۰۰ قانون برنامه سوم راه اندازی گردید، اظهار داشت: هدف تامین ارائه خدمات مالی و اعتباری برای شرکت های دانش بنیان و فناور و مشارکت و سرمایه گذاری خطرپذیر در طرح های دانش بنیان و فناور است.
رییس صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اینکه برای رشد یک ایده در بازه ای بانک به سبب ریسک زیاد نمی تواند خدمات عرضه نماید، اضافه کرد: صدور ضمانت نامه ها از خدمات اصلی این صندوق است که در اسناد و قوانین بالادستی صدور ضمانت نامه برای صندوق لحاظ شده است.
دکتر فریدوند با اشاره به اینکه اکنون ضمانت نامه های صندوق نظیر ضمانت بانکی عمل می کند، اشاره کرد: پرداخت انواع تسهیلات با نرخ های ترجیحی به شرکت های دانش بنیان و فناور، مشارکت و سرمایه گذاری خطرپذیر، ارزیابی شرکتها و طرح های دانش بنیان و فناور، کارگزار مالی سازمان ها و نهادهای حامی حوزه فناوری کشور از خدمات این صندوق است.
وی با تاکید بر اینکه ضمانت نامه صندوق در کل دستگاه های اجرائی قابل قبول است، اضافه کرد: انواع ضمانت نامه ها از دانشگاه تهران صادر گردیده است، در بخش تسهیلات شاید پروژه ای به ضامن نیازی نداشته باشد، اما به منابعی برای بحث های سرمایه در گردش نیاز دارد، در این مرحله باید یک نهاد مالی ریسک پروژه را بپذیرد.
رییس صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اینکه برخی استارت آپ ها و تیمشان به سرمایه گذاری هوشمند(هدفمند) نیاز دارند، اضافه کرد: اگر تیم شکل گرفته باشد و محصول قابل دفاعی داشته باشد و بازار و اقتصاد مشخصی داشته باشد، می تواند در راه سرمایه گذاری ما قرار بگیرد.
در ادامه این مراسم دکتر زارعی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران این برنامه را حاصل تجربیات گوناگون برشمرد و اضافه کرد: آماده پذیرش انتقادات و پیشنهادات هستیم، هم اکنون در پارک زنجیره ارزشی طراحی شده است که همه بخش های خدماتی و فرآیندهای اصلی در آن مشخص شده است.



1400/07/20
10:29:45
5.0 / 5
909
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو