تا پایان سال محقق می شود

اتصال بیشتر از ۱۵۰۰ روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات

اتصال بیشتر از ۱۵۰۰ روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات به گزارش سئو سی، مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی با تکیه بر اهمیت توسعه متوازن ارتباطات روستایی، اظهار داشت: از آغاز دولت سیزدهم تابحال ۲۰۰۰ روستا زیر پوشش شبکه ارتباطی پایدار و با کیفیت قرار گرفته اند و ۱۵۰۰ روستای دیگر هم تا آخر سال به شبکه ملی اطلاعات متصل می شوند.



به گزارش سئو سی به نقل از ایسنا، طرح شبکه ملی اطلاعات در کشور از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح و مهم ترین دلیل پیاده سازی این شبکه در آن سال کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت اعلام گردید. در سند «ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات» آمده که شبکه ملی اطلاعات بعنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی، شبکه همه شبکه های کشور است. این شبکه متشکل از زیرساخت های ارتباطی با مدیریت مستقل کاملاً داخلی، شبکه ای حفاظت شده نسبت به اینترنت و شبکه ای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم است. در سالهای پس از ۱۳۸۴ عملا اجرای این طرح با کندی انجام می شد تا اینکه در دولت یازدهم، اجرای این طرح پیگیری و درنهایت در اواخر همان دولت اعلام گردید که فازهای اول، دوم و سوم آن افتتاح و رونمایی شده است؛ اما این شتاب بخشی به روند اجرای این پروژه در دولت سیزدهم از مهم ترین اقدمات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است؛ ازاین رو طرح شتاب بخشی به روند اجرای شبکه ملی اطلاعات، از مهرماه سال قبل شروع شده و هم اکنون هم در مرحله اجرا قرار دارد.

در همین رابطه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا اعلام نمود: امروز با افتخار اعلام می نماییم با تلاش شبانه روزی وزارت ارتباطات میزان تحقق شبکه ملی اطلاعات بیشتر از ۵۹ درصد پیشرفت داشته است. در ۱۰ سال تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته اما در ظرف یک سال و اندی به پیشرفت ۵۹ درصدی رسیده است و با برنامه ریزی صورت گرفته ظرف یکسال و نیم آینده یعنی تا سال ۱۴۰۳ شبکه ملی اطلاعات محقق خواهد گردید.

وی اعتقاد دارد این پروژه یک کار پویا و دائمی است که متناسب با فناوری های روز باید توسعه یابد. ما به دنبال ایجاد یک شبکه پرسرعت، باکیفیت و امن در گستره جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران هستیم که خدمات باکیفیت و پرسرعت و مطبوع به مردم عرضه شود. اگر حمایت ها ادامه داشته باشد شاید زودتر از سال ۱۴۰۳ این پروژه به سرانجام برسد.
ایرج روحی - مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه ارتباطات روستایی و مجری طرح خدمات عمومی الزامی معروف به USO - ضمن اشاره به این که در ابتدای دولت سیزدهم باید برآورد دقیق تری از وضع موجود توسعه ارتباطات در روستاها به دست می آوردیم، اظهار داشت: با انجام این بررسی ها بیشتر از ۷۵۰۰ روستا که احتیاج به توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشت، شناسایی شد.
وی سهولت دسترسی به اینترنت پرسرعت و افزایش کاربردهای فناوری اطلاعات و مطالبات مردم در استفاده از شبکه اینترنت پرسرعت را دلیل افزایش آمار روستاها عنوان نمود.
مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی ضمن اشاره به این که ۲۰۰۰ روستا از آغاز دولت سیزدهم تابحال به اینترنت دسترسی پیدا کرده اند، خاطرنشان کرد: گزارش پیشرفت کار به صورت دو ماهه تهیه و آمارها به تفکیک و با شفافیت کامل با نام روستا و میزان پیشرفت کار مشخص شده است.
روحی با اشاره به اینکه کار در روستاهای باقیمانده خیلی سخت است، اظهار داشت: بالا رفتن هزینه ها برای تهیه تجهیزات توسط اپراتورها و شرایط موجود در کشور از مشکلات پیش روی توسعه ارتباطات در روستاهاست.
روحی به مشکلات موجود برای توسعه ارتباطات در مناطق روستایی اشاره نمود وافزود: هزینه های بالا برای برق رسانی و ایجاد جاده های دسترسی به مکان سایت ها، نبود لینک انتقال برای اتصال سایت های نصب شده به شبکه و محدودیت ظرفیت اجرایی اپراتورها، بعضی از مشکلاتی است که در توسعه ارتباطات در مناطق روستایی وجود دارد.
وی افزود: برای پایداری و بهبود کیفیت، احتیاج به اجرای حداقل ۱۰ هزار کیلومتر فیبر نوری وجود دارد که عمده این پروژه باید توسط شرکت مخابرات صورت گیرد.
طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی ضمن اشاره به وضعیت ارتباطات در روستاهای سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در یک سال قبل دولت سیزدهم ۵۲۰ روستای این استان زیر پوشش ارتباطی قرار گرفتند.
وی تشریح کرد: تکلیف ما در برنامه ششم توسعه، رسیدن به پوشش ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار بود که تابحال این رقم به ۸۸ درصد رسیده است و برابر برنامه ریزی صورت گرفته تا آخر سال جاری هیچ استان زیر ۸۰ درصد ارتباطات روستایی نخواهیم داشت.
روحی، رشد متوازن استان ها در ارتباطات روستایی را بسیار مهم عنوان نمود و اظهار داشت: به صورت مثال استان خراسان جنوبی که عقب افتادگی جدی در حوزه ارتباطات روستایی داشت در همین مدت دو برابر متوسط کشوری رشد داشته است.
وی ضمن اشاره به این که ۴۰ روستای بدون هیچ ارتباطی در این زمان زیر پوشش شبکه ارتباطی باکیفیت و پایداری قرار گرفتند، اضافه کرد: از این تعداد ۱۸ روستا در ارتباط با استان کرمان بود که قبل از آن هیچ امکان ارتباط مخابراتی در این روستاها وجود نداشت.

طبق این گزارش از آغاز خرداد تا انتهای مرداد سالجاری، ۳۵۸ روستای جدید در اقصی نقاط ایران که عمدتا دارای مسیر صعب العبور و فاقد زیر ساخت مناسب هستند، به شبکه ملی اطلاعات پیوستند که در مجموع آنها ۳۴ هزار ۲۹۲ خانوار با حدود ۱۱۷ هزار نفر جمعیت از ارتباطات پایدار و پر سرعت برخوردار شدند.





منبع:

1401/09/05
20:06:56
5.0 / 5
598
تگهای خبر: اپراتور , اینترنت , برنامه ریزی , تجهیزات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو