پژوهشگران اصفهانی به روش نوین تیمار درختان لطمه دیده رسیدند

پژوهشگران اصفهانی به روش نوین تیمار درختان لطمه دیده رسیدند سئو سی: پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان به روش نوین شیمی درمانی برای تیمار درختانی که بر اثر بیماری، آفت و خزان زودرس گرفتار زوال می شوند، رسیدند.



به گزارش سئو سی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه صنعتی اصفهان، تکنیک درون درمانی درختان، روشی است که در آن با استفاده از کپسول های حاوی محلول تحت فشار، به رفع مشکلات درخت و بهبود روند رشد آن کمک می شود. محلول داخل این کپسول ها شامل ترکیبات فرموله شده و اختصاصی برای مشکلات مختلف ازجمله آفت، بیماری، خزان زودرس و سایر بیماریها است که بسته به نوع مشکل درخت، دارای ترکیبات متفاوت بوده و با عنایت به ابعاد تنه درخت، بین سه الی هفت کپسول تزریق می شود. یکی از مهارتهای درون درمانی، روش شیمی درمانی یا کموتراپی است که در این روش درختانی که از آنها قطع امید شده و مراحل پایانی عمر خودرا طی می کنند، مورد تیمار و بازیابی قرار می گیرند.
علی نیک بخت عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان در رابطه با روش انجام کموتراپی گفت: در این روش یک شوک مثبت به درخت وارد می شود که طی آن معدود برگ های موجود روی درخت می ریزند و پس از دو هفته برگ های جدید تولید می شود، درحقیقت با استفاده از این شوک، درخت به شرایط اصلی زندگی خود برمی گردد.
وی افزود: علاوه بر واردکردن شوک به درخت، اصلاحاتی نیز بر روی خاک انجام شده و ترکیباتی به آن اضافه می شود، این روش تلفیقی، بطورکامل جدید و خلاقانه بوده و حاصل سال ها تحقیق و پژوهش توسط محققین دانشگاه صنعتی با همکاری مجموعه های بین المللی است که برای نخستین بار ابداع و اجرا شد.
عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان در رابطه با یکی دیگر از روش های تیمار درختان به نام خفته درمانی اظهار داشت: این روش اغلب در بهمن ماه صورت می گیرد و مواد موردنظر در زمانی که درخت خواب بوده و هیچ برگی ندارد، به تنه درخت تزریق می شود تا در آغاز فصل بهار که درخت بیدار می شود، این مواد را در اختیار داشته و با رشد مناسب، روال زندگی خودرا ادامه می دهد.
وی اضافه کرد: مثل همه موجودات زنده، درختان نیز بیمار می شوند و نیاز به تیمار و درمان دارند، با عنایت به وجود برخی مشکلات و تغییرات اقلیمی، دمای بالا، آفات و بیماریها و خشکسالی هایی که در نقاط مختلف کشور رخ داده است، مشکلاتی برای درختان به وجود آمده که سبب شده درختان گرفتار مراحل مختلف زوال بشوند و با اجرای این روش ها، تلاش می شود که درختان به روال طبیعی زندگی خود برگردند.
نیکبخت با ابراز مسرت از اجرای روش های تیمار درختان لطمه دیده تصریح کرد: روش هایی که حاصل سال ها تحقیق و توسعه پژوهشگران در این دانشگاه است، حالا در بخش های مختلف استان اصفهان ازجمله شهرستان های خمینی شهر، شاهین شهر، نجف آباد، گلدشت و سایر شهرهای کشور بر روی درختانی همچون چنار و ناروند در حال استفاده بوده و جان هزاران درخت را نجات داده است.
وی اضافه کرد: امیداست این روند ادامه یافته و بتوان درختان باارزش فضای سبز شهری و همین طور باغ هایی که گرفتار آفات هستند را نجات داد، مثل درختان گردو که گرفتار آفت چوبخوار هستند و نخیلات جنوب کشور که به شدت گرفتار آفات مختلفی شده اند و سالیانه هزاران درخت نخل در این مناطق قطع و سوزانده می شود.
به گزارش سئو سی به نقل از مهر، تحقیق و پژوهش در عرصه روش های درمان و بازیابی درختان از سال ۱۳۸۸ توسط دکتر نیک بخت در دانشگاه صنعتی اصفهان شروع شده که یک برنامه مشترک با یک مجموعه دانشگاهی در اسپانیا است که در کشورهای مختلف صورت می گیرد و انجام این فعالیت در ایران به عهده پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان بوده است.


منبع:

1402/05/27
02:59:43
5.0 / 5
220
تگهای خبر: بازی , توسعه , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو