بررسی جایگاه توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در اقتصاد دانش بنیان

بررسی جایگاه توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در اقتصاد دانش بنیان سئو سی: هفتمین جلسه گروه ارتباطات بین الملل یازدهمین نشست ماهیانه اندیشه ورزی اندیشکده چرخه نوآوری با حضور دو کارشناس حوزه توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری اجرا شد.



به گزارش سئو سی به نقل از ایسنا، مجتبی لشکر بلوکی و محمدحسین بهشتی با حضور در هفتمین جلسه گروه ارتباطات بین الملل یازدهمین نشست ماهیانه اندیشه ورزی اندیشکده چرخه نوآوری مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به بیان دیدگاههای شان در زمینه توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری پرداختند.

مجتبی لشکربلوکی در این جلسه اظهار داشت: به عنوان یک شهروند ایرانی تلاش کردم به این پرسش پاسخ دهم که چرا به نظام بانکی بین المللی نپیوستیم و چه دلایلی مانع از توسعه سریع در ایران شد؟ در کشور رشد اتفاق افتاده است اما سرعت توسعه و رشد کافی نبوده است. به این جمع بندی رسیدم که یک نظریه ای که بتواند پیشرفت و عقب ماندگی همه جوامع را توضیح دهد بعید می دانم چنین نظریه ای وجود داشته باشد. هنوز تا داشتن چنین نظریه ای فاصله بسیاری داریم. به وضوح نسبت به ۱۰۰ سال قبل توسعه یافته تر هستیم اما مسئله این است که گرفتار توسعه کم شتاب و عقب ماندگی هستیم. یکی از دلیلهای توسعه کم شتاب کشور ظرفیت اجتماعی پایین برای حل سوالات نظام حکمرانی کشور است. منظور نظام سیاسی یا نظام اداری صرف نیست بلکه کل حاکمیت با همه اجزا مد نظرم است.

رییس هیات مدیره مدیریت سرمایه دایموند افزود: ۱۱ برنامه توسعه نوشته ایم و جزو قدیمی ترین کشورهای هستیم که برنامه توسعه نوشته ایم. همین مسئله نشان میدهد در این عرصه مشکل داریم. کلی گویی، بیان امید، نوشتن آرزو بجای ارائه هدف و برنامه، وفاداری به افراد و گروهها بجای تعریف کار تشکیلاتی و سازمانی گرفتار نظام حکمرانی کشور است. پس از شش دهه همچنان گرفتار مشکلات عدیده و چندگانگی در نظام حکمرانی هستیم. حل مسائل ملی ریشه در دو موضوع به هم پیوسته مثل ترتیبات سیاسی مربوط و مناسبات اقتصادی معیوب دارد. وجود احساس امنیت فکری و اقتصادی لازمه خروج از این وضعیت است. اطمینان عامه مردم با امنیت فکری و اقتصادی حاصل می شود.

وی افزود: خلقیات فرهنگی نامطلوب در کنار فقدان اطمینان عامه مردم روی مناسبات اقتصادی تاثیر منفی داشته است.

در ادامه محمد حسین بهشتی هم با اعلان اینکه موضوع زیست بوم نوآوری و تجاری سازی محصولات حاصل از فناوریهای این زیست بوم یکی از موضوعات کلیدی در اقتصاد دانش بنیان است، اظهار داشت: راه توسعه و حل مشکلات جامعه از این طریق حاصل می شود. بدیهی است که تحقق این امر نیازمند یک زیست بوم مناسب می باشد. به این منظور شناخت بازیگران اصلی زیست بوم فناوری و نوآوری که یکی از ارکان اصلی در جوامع توسعه یافته است و خوشبختانه اینک در کشور به خوبی فراهم گشته است.

استاد پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران افزود: این زیست بوم متشکل از بخشهای مختلف است که از آن جمله میتوان به شورای عالی عتف، شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت، به عنوان نهادهای سیاستگذار، تسهیل گر و حامی، دانشگاهها و مراکز پژوهشی، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز و کارخانجات نوآوری، شتاب دهندهها، شرکتهای خلاق، فناور و دانش بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری اشاره نمود.

مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت عتف افزود: از دیگر بازیگران اصلی این زیست بوم میتوان از بنیاد ملی نخبگان، کانون پتنت ایران، صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و نمایشگاه ایران ساخت نام برد. تعامل خوب این نهادهای موثر و روان سازی امور اساسا در سرعت گرفتن توسعه فناوری و تجاری سازی تاثیر به سزایی دارد. گزارشی از عملکرد چند سال اخیر معاونت نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی در سه زیرمجموعه دفترنوآوری و کسب و کارهای نوین، مرکز طرحهای کلان ملی فناوری و نمایشگاه ایران ساخت از مواردی است که در این سخنرانی به آن پرداخته خواهد شد.

وی اظهار داشت: خواص طرحها، ساختار اجرائی آنها و گزارشی از تعداد طرحهای این مرکز و توزیع آن در حوزههای مختلف و نمونه طرحهای اجرا شده بیان خواهد شد. به چالشهای فراروی شرکتهای فناور و دانش بنیان که مجریان اصلی این طرحها هستند و راه حل ها در بخش آخر اشاره میشود.





منبع:

1401/11/25
10:02:53
5.0 / 5
418
تگهای خبر: بازی , توسعه , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو