توسط محققان واحد علوم و تحقیقات؛

كمپلكس نانو دارو متوقف كننده رشد سلول سرطانی طراحی شد

كمپلكس نانو دارو متوقف كننده رشد سلول سرطانی طراحی شد سئو سی: دانشجوی واحد علوم و تحقیقات موفق به طراحی كمپلكس نانو دارو (كارموستین، لوموستین، سموستین و ملفالان) بعنوان متوقف كننده رشد سلول سرطانی شد.



به گزارش سئو سی به نقل از واحد علوم و تحقیقات، معصومه بیات اظهار داشت: با گسترش دانش پیرامون سرطان، پیشرفت های زیادی برای درمان آن صورت گرفته است اما اثرات سمی داروهای شیمی درمانی همچنان یكی از معضلات درمان بیماری سرطان به شمار می آید.
وی اضافه كرد: این داروها غالبا به صورت اختصاصی عمل می كنند. امروزه یكی از راهكارهای برطرف ساختن مشكلات داروهای شیمیایی، بهره گیری از سیستم های نانو ذرات حاوی تركیبات آلی و معدنی در داروسازی است.
این محقق تصریح كرد: سیستم های نانوذرات دارای انواع ساختارها با اندازه، شكل و مواد مختلف هستند كه هر كدام ظرفیت بارگیری دارو، آزادسازی، هدفگیری سلولی و پایداری متفاوت دارند.
بیات افزود: با استفاده از نانوذرات می توان داروها را درون بسته هایی در حد نانومتر قرار داده و آزادسازی دارو تحت كنترل شود.
بیات اضافه كرد: در تحقیقی كه در واحد علوم و تحقیقات انجام شد با نگاهی به نانو ذرات درختسان ها به بررسی احتمال ساختاری تشكیل كمپلكس های نانو ساختار بین درختسان های PAMAM با سه نسل با برخی داروهای متوقف كننده رشد سلول سرطانی نظیر كارموستین، لوموستین، سموستین و ملفالان پرداخته شد.
وی عنوان كرد: در بخش دیگر این تحقیق امكان رهاسازی، تحویل و جداسازی دارو با بهره گیری از درختسان PAMAM به صورت نظریه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. علاوه بر آن باتوجه به اینكه حدود ۴۰ درصد از داروهای توسعه یافته جدید به واسطه سرعت پخش پایین، انحلال پذیری كم در آب، نفوذپذیری پایین از غشا سلولی و زیست سازگار نبودن توسط صنعت داروسازی رد می شوند، در این تحقیق سعی شده تا دارویی طراحی شود كه این مشكلات را نداشته باشد.
محقق واحد علوم و تحقیقات افزود: در این تحقیق كه بصورت نظریه و استفاده از نرم افزارهای محاسباتی شیمیایی مكانیك كوانتومی و مكانیك مولكولی صورت گرفته است، توانستیم بهترین كمپلكس نانو- دارو را تولید نماییم.
بیات با اشاره به فرایند صورت گرفته در این تحقیق، اظهار داشت: بعد از جمع آوری اطلاعات، ساختارهای مختلف مولكول های داروهای ضدسرطان متوقف كننده رشد سلول های سرطانی (Melphalan Carmustine، Semustine، Lomustine) به صورت تك مولكولی با استفاده از روش های محاسباتی مكانیك كوانتمی (تابعی دانسیته بار) DFT محاسبه و بهینه سازی شده و همینطور ساختارهای درختسان های مورد مطالعه تعیین شد.
وی تصریح كرد: علاوه بر آن ساختارهای مختلف بزرگ مولكول های نانو درختسان های پلی آماد و امین (PAMAM) به صورت تك مولكولی با استفاده از روش های محاسباتی مكانیك كوانتمی (تابعی دانسیته بار) DFT و هم بهره گیری از روش های مكانیك مولكولی ( MM ) بهینه سازی و مدل سازی شد.
این محقق افزود: سپس با احتمالات و تناسب های مختلف برای تولید كمپلكس های دارویی داروهای ضدسرطان متوقف كننده رشد سلول های سرطانی ( Melphalan، Carmustine، Semustine، Lomustine ) با حفره های درونی درختسان های پلی آماد و امین (PAMAM)، مبادرت به ساخت و مدلسازی تعداد قابل توجهی از این كمپلكس ها و ساختارهای پیچیده دارویی شد. در ادامه مطالعه نتایج بدست آمده ارزیابی و مورد مقایسه قرار گرفته و پایداری های ساختاری مختلف نانو كمپلكس های حاصل تفسیر شد.
بیات اضافه كرد: با عنایت به بهینه سازی ساختارهای مختلف (تك مولكول دارو-چند مولكول دارو) مولكول های نانو درختسان پلی آمید و امین به صورت تك مولكولی با استفاده از روش های محاسباتی مكانیك كوانتومی و مكانیك مولكولی و همینطور ارزیابی با احتمالات و تناسب های مختلف برای تولید كمپلكس های دارویی داروهای ضد سرطان متوقف كننده رشد سلول های سرطانی نظیر كارموستین، لوموستین، سموستین و ملفالان با حفره های درونی درختسان مذكور در ارتباط با نتایج این تحقیق می توان اظهار داشت كه در هر حالتی كارموستین و سموستین داروهای بسیار مناسبی هستند اما ملفالان در شرایط عادی داروی خوبی نیست.
این تحقیق در قالب رساله معصومه بیات دانشجوی دكتری فیزیك - حالت جامد واحد علوم و تحقیقات با عنوان «مطالعه نظری احتمالات ساختاری تشكیل كمپلكس های نانو ساختار بین درختسان های PAMAM با برخی داروهای متوقف كننده رشد سلول سرطانی ( Melphalan، Carmustine، Semustine، Lomustine) » به راهنمایی دكتر طاهرپور عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه رازی كرمانشاه، راهنمایی دكتر سید محمد الهی عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات و مشاوره دكتر مصطفی فیضی از اعضای هیات علمی گروه شیمی دانشگاه رازی كرمانشاه در این واحد دانشگاهی دفاع شد.

1397/06/27
14:05:01
5.0 / 5
2861
تگهای خبر: توسعه , سیستم , نرم افزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو