جبران كم آبی با فناوری-۵
نامه عارف به نوبخت درباره آبهای ژرف، تصریح مطالعات و اختصاص بودجه
به گزارش سئو سی پروژه مطالعات اكتشاف آب های ژرف در سیستان و بلوچستان از جانب كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مورد تاكید قرار گرفته و اختصاص بودجه به این طرح از جانب سازمان برنامه و بودجه ضروری می باشد.
به گزارش سئو سی به نقل از مهر، آب های ژرف، آب هایی هستند كه در عمق بیشتر از هزار متری از سطح زمین قرار دارند.استخراج این آبها بر مبنای اصول و فرمول های خاصی صورت می گیرد و نیاز به مطالعات فراوانی دارد.
مطالعه برای اكتشافات آب های ژرف در ایران به قول كارشناسان امری ضروری می باشد چونكه كشور ما از نظر منابع آبی محدود است. در همین راستا پروژه اكتشافات آب های ژرف در سیستان و بلوچستان بر مبنای تفاهم نامه ای در وزارت نیرو شروع به كار كرد.
نامه رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
چند روز گذشته دكتر محمدرضا عارف، رئیس كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نامه ای خطاب به معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور برای تامین اعتبار فوری تكمیل مطالعات طرح اكتشافاتی سیستان و حفاری چاه های تمدیدی به تعداد ۳ حلقه در محدوده مطالعاتی سیستان و بلوچستان نوشت.
عارف با ذكر مصوبات كمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در خصوص لزوم مطالعه و تحقیقات برای توسعه فناوری آب های ژرف، مصوبات این كمیسیون را تشریح كرد:
الف) كار مطالعات تا مرحله نهایی بنابر صلاحدید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه یابد.
ب) سازمان برنامه و بودجه نسبت به تأمین منابع اعتبار طرح اقدام لازم را مبذول نماید.
ج) باتوجه به ماهیت وظیفه ای معاونت علمی و فناوری برای توسعه فناوری ها، نسبت به تغییر و تحول چاه اكتشافی سیستان ۱، به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام گردد.
د) به منظور تكمیل مطالعات اولیه لازم است معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نسبت به حفاری سه حلقه چاه تمدید(توصیفی) در محدوده مطالعاتی سیستان اقدام نماید.
متن نامه
تصریح روند مطالعات اكتشافاتی آب های ژرف
دكتر نادرقلی ابراهیمی، دبیر ستاد توسعه فناوری های آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد نامه رئیس كمیسیون آموزش تحقیقات و مجلس به رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار نمود: در این نامه، روند اكتشافات آب های ژرف در سیستان و بلوچستان تصریح شده است.
وی با تاكید بر اینكه معاونت علمی پیش از این نامه، پروسه مطالعه آب های ژرف را شروع كرده بود، اظهار داشت: این مطالعات با هماهنگی وزارت نیرو و معاونت علمی بوده و بدون تعلل انجام شده است. بر مبنای توافقاتی كه بین معاونت علمی و وزارت نیرو شده بود ضروری می دانیم كه پروسه مطالعات آب های ژرف به اتمام برسد و این مهم ترین بحث بین معاونت علمی و وزارت نیرو است.
ابراهیمی تصریح كرد: در نامه دكتر عارف به دكتر نوبخت آمده است كه وزارت نیرو، چاه آب های ژرف در سیستان و بلوچستان را تحویل معاونت علمی بدهند و معاونت علمی مراحل اجرایی را طی نماید. این پروسه تا پس از دستور نوبخت و اجرایی شدن زمان بر است و هنوز به آن قسمت نرسیده ایم.
دبیر ستاد توسعه فناوری های آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری در مورد بودجه این مطالعات اكتشافاتی اظهار داشت: هنوز بودجه ای از جانب سازمان برنامه و بودجه برای طرح منظور نشده و تابحال معاونت علمی برای پیشگیری از وقفه این پروژه تامین اعتبار كرده است.
وی اظهار داشت: امیدوار هستیم كه موارد مربوط به تامین اعتبار بودجه هم در نظر گرفته شود و كار سرعت بگیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب