مهندسی ژنتیك طعم گوجه فرنگی را تند می كند
سئو سی: محققان با مهندسی ژنتیك توانسته اند عامل اصلی طعم تند فلفل را در گوجه فرنگی احداث كنند. بدین سان گوجه فرنگی هایی تولید كردند كه طعم تندی دارند.
به گزارش سئو سی به نقل از ایندپندنت، طبق تحقیقات جدید بزودی می توان با مهندسی ژنتیك گوجه فرنگی هایی تولید كرد كه طعم تند دارند!
دانشمندان معتقدند با دستكاری ژن های گوجه فرنگی می توان «كپسایكوئید» تولید كرد. این ماده عامل اصلی طعم تند فلفل چیلی بشمار می رود.
محققان دانشگاه فدرال Vicosa در برزیل این تحقیق را انجام داده اند. «آگوستین زوگون» مولف ارشد این تحقیق می گوید: با مهندسی ژنتیك «كپسایكوئید» می توان گوجه فرنگی حاوی این ماده را راحت تر تولید كرد. چنین محصولی قابلیت های مختلفی دارد.
هدف این اصلاحات ژنتیك عرضه گوجه فرنگی های تند به سوپرماركت ها نیست بلكه تولید «كپسایكوئید» به شیوه راحت و در مقیاس انبوه است.
این ماده تند علاوه برمغذی بودن، آنتی بیوتیك های فراوانی دارد و در محصولات مختلف از داروهای مسكن تا اسپری فلفل به كار می رود. جالب آنكه فلفل های چیلی و گوجه فرنگی از یك خانواده هستند.
محققان با بررسی توالی ژنوم گوجه فرنگی متوجه شدند هنوز هم ژن های مورد نیاز برای تولید«كپسایكوئید» در آن وجود دارد اما قدرت فعال كردن ژن ها را نداشتند.
زوگون در این باره می گوید: در فرضیه با استفاده از این ژن ها می توان كپسایكوئید در گوجه فرنگی تولید كرد. از آنجائیكه اطلاعات كافی درباره مسیر این ماده در گوجه فرنگی نداریم مجبور شدیم از روش های جایگزین استفاده نمائیم.
یكی از این روش های جایگزین، فعال كردن ژن ها است. اما باید منتظر می ماندیم تا ببینیم چه تركیباتی تولید میگردد. ما از این روش و روش های دیگر استفاده كردیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب