گزارش فناوری مهر؛

جنجال آفرین خبرهای علمی سال 98

جنجال آفرین خبرهای علمی سال 98 سئو سی: سالی كه گذشت پر از جنجال های مختلف بود از شكست سامسونگ در عرضه موبایل تاشوی با كیفیت تا تحریم هواوی در آمریكا و رسوایی آزمایش ناموفق ارسال كپسول فضایی بویینگ به مدار زمین.



به گزارش سئو سی به نقل از مهر، در سالی كه گذشت جنجال های زیادی در عرصه علم و فناوری توجه كارشناسان و مردم را به خود جلب كرد.
تحریم های آمریكا مقابل هواوی و دیگر شركت های چینی، رسوایی بویینگ برای بی توجهی به اختلال در هواپیما و ساخت كپسولی كه بدون آزمایش های دقیق به فضا فرستاده شد و شكست خورد، ماه نورد رژیم صهیونیستی كه روی ماه سقوط كرد یا ماه نورد هندی كه بعد از سقوط اثری از آن یافت نشد، بعضی از این اخبار جنجالی بود.
هركدام از این رویدادها پیامی در خود داشتند. برخی نشان از بی توجهی مدیران و غفلت آنها از تولیدات بودند، برخی دیگر نشان دادند علم و فناوری در قرن بیست و یكم همچنان با آزمون و خطاهای بسیاری روبرو است.
در این گزارش به بعضی از مهم ترین جنجال های حوزه علم وفناوری در سال قبل اشاره می كنیم:
بویینگ گرفتار هزارتوی سهل انگاری مدیران و پژوهشگران
در سالی كه گذشته نام بویینگ بارها در تیتر خبرهای مختلف دیده شد. اما لزوما این تیترها خبر خوشی نداشتند. یكی از این موارد مربوط به شكست بویینگ در عملیات پرتاب آزمایشی كپسول سرنشین دار استارلاینر بود.
این شركت در اواخر دسامبر ۲۰۱۹ كپسول استارلاینر بویینگ بطور آزمایشی و بدون سرنشین به فضا پرتاب شد تا به ایستگاه فضایی بین المللی برود. اما به علت اختلال نرم افزاری كپسول ۳۰ دقیقه بعد از پرتاب در مدار اشتباهی قرار گرفت.
البته تیم كنترل پرواز توانستند ازراه دور كنترل كپسول را برعهده گیرند. بدین سان كپسول ۲ روز بعد از پرتاب روی زمین فرود آمد.
تحقیقات ناسا نشان داد ۳ مشكل اصلی به اختلال در این ماموریت انجام شده است. همین طور طبق این تحقیقات بویینگ تست یكپارچگی «انتها به انتها» (end to end) نرم افزار را بطور كامل انجام نداده است.
ناسا بعد از انجام این تحقیقات اعلام نمود بویینگ باید ۶۱ اقدام اصلاحی در كپسول انجام دهد تا اجازه پرواز باردیگر برای آن صادر شود.

عذرخواهی برنده نوبل به علت تحقیق اشتباه
فرانسیس آرنولد برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۱۸ میلادی، تحقیق انتشار یافته در سال قبل را بازپس گرفت و اعتراف كرد این پژوهش به شیوه نامناسبی انجام شده است.
در پژوهش بازپس گرفته شده، آرنولد اشاره كرده بود آنزیم هایی كه در باكتری «ای. كولای» وجود دارند احتمالاً به اجبار به روشی تكامل یافته اند كه به آنها اجازه می دهد بطور دقیق مكان واكنش شیمیایی را كنترل كنند.
او در توئیتر نوشت: برایم دردناك اما مهمست كه به این امر اعتراف كنم. از همه عذرخواهی می كنم. هنگام انتشار تحقیق مشغولیت هایی داشتم و كارم را خوب انجام ندادم.
جنجال حضور دختر ترامپ در نمایشگاه سی ای اس ۲۰۲۰
یكی از جنجال های حوزه فناوری در سال قبل به حضور ایوانكا ترامپ در نمایشگاه سی ای اس ۲۰۲۰ تعلق داشت. دختر رئیس جمهور آمریكا در این نمایشگاه سخنرانی كرد كه با واكنش منفی خیلی از زنان فعال در صنعت فناوری روبرو شد.
منتقدان معتقد بودند حضور دختر دونالد ترامپ در این نمایشگاه پیام اشتباهی را منتقل كرده است. برای اینكه ایوانكا ترامپ از زنان فعال در صنعت فناوری نیست. او هیچ پیش زمینه ای در این خصوص ندارد. این اقدام تلاشی نابجا برای ایجاد تنوع جنسیتی در نمایشگاه است و واقعی به نظر نمی رسد. خیلی از افراد با «هشتگ بایكوت CES» نسبت به حضور دختر ترامپ در این نمایشگاه اعتراض كردند.
۳ سال زندان و جریمه نقدی سرانجام مهندسی ژنتیك نوزادان
در سال ۲۰۱۸ میلادی هی جیانكوی یك محقق چینی پروژه ای اجرا كرد كه طی آن اولین نوزادان مهندسی ژنتیك شده جهان متولد شدند. دولت چین بعد از این رویداد تحقیقات وسیعی انجام داد و در نهایت دادگاهی «هی جیانكویی» را به ۳ سال زندان و ۳ میلیون یوان جریمه نقدی( ۴۳۰ هزار دلار آمریكا) محكوم نمود.
طبق حكم دادگاهی در شهر شنژن چین، جرم او مهندسی ژنتیك غیرقانونی نطفه انسانی بمنظور تولید مثل بود. علاوه بر جیانكوی دو كارمند انستیتوهای پزشكی در ایالت گوانگ دانگ چی نیز به زندان محكوم شدند.

آتش گرفتن«كرو دراگون» و تعویق در برنامه های اسپیس ایكس
سال گذشته برای اسپیس ایكس پرفراز و نشیب بود. این شركت قراردادی برای ساخت كپسول حمل فضانوردان به مدار زمین از خاك آمریكا امضا كرد. اما طی یك پرتاب آزمایشی كپسول فضایی كرو دراگون آتش گرفت و نابود شد. نتیجه های اولیه تحقیقات نشان داد نوعی خطا در اتصال بین محفظه سوخت و موتورهای سوپردراكو كپسول فضایی سبب این انفجار شده است.
خسارت وارد شده به كپسول فضایی بسیار زیاد بود. بطوریكه بگفته كارشناسان استفاده باردیگر از آن امكان پذیر نبود. اما اسپیس ایكس چندماه بعد بعد از برطرف نمودن مشكلات توانست این كپسول را بطور آزمایشی به ایستگاه فضایی بین المللی بفرستد.

ناكامی هند برای تبدیل شدن به قدرت فضایی
هند در ۲۰۱۹ میلادی ماموریت چاندرایان -۲ را انجام داد و قصد داشت با فرستادن لندری روی سطح ماه به چهارمین كشوری تبدیل گردد كه یك ابزار رباتیك به ماه می فرستد. در ۶ سپتامبر سال جاری لندر ویكرام آماده فرود روی ماه شد و سپس بطور ناگهانی ارتباط آن با زمین قطع شد. سازمان فضایی هند دو ماه اهتمام كرد تا با لندررباتیك كوچك ارتباط برقرار كند. اما این تلاش ها بی نتیجه بود.
پس از ماهها گم شدن ماه نورد، سازمان فضایی هند در گزارشی اعلام نموده لندر ویكرام در فاصله ۵۰۰ متری محل تعیین شده برای فرود، سقوط كرده اما ۸ ابزار علمی آن هنوز كار و اطلاعات باارزش فراهم می كنند.

شركت خودروسازی متقلب جریمه شد
در سال قبل شركت های خودروسازی نیز از جنجال دور نبودند. دادستانی آلمانی شركت دایملر(شركت مادر مرسدس بنز) را ۸۷۰ میلیون یورو جریمه كرد. این شركت متهم شد كه حداقل ۶۸۴هزار خودرو را فروخته كه مجهز به نرم افزاری برای دستكاری انتشار گازهای گلخانه ای بوده اند تا بدین سان تست های رسمی را بدون اشكال پشت سر بگذارند. بر اساس گزارش ها تقلب در میزان انتشار گازهای گلخانه ای خودرو های این شركت از سال ۲۰۰۸ میلادی شروع شده بوده است.

سقوط لندر رژیم صهیونیستی روی ماه
یكی دیگر از جنجال های فضایی سال قبل به سقوط لندر رژیم صهیونیستی در ماه تعلق داشت. قرار بود در آوریل ۲۰۱۹ میلادی رژیم صهیونیستی یك لندر به نام Beresheet را در ماه فرود بیاورد. این لندر همراه یك موشك فالكون ۹ اسپیس ایكس به آسمان پرتاب شد. اما هنگامیكه لندر به ماه رسید، ماموریت طبق برنامه پیش نرفت. این لندر بجای فرود ایمن در منطقه تعیین شده، روی سطح ماه سقوط كرد.

جنجال هواوی و تحریم های آمریكا
سال گذشته برای شركت چینی هواوی سال سختی بود. دولت آمریكا با ادعای محافظت از امنیت ملی این شركت را تحریم كرد و در نتیجه آن خیلی از شركت های فناوری همچون گوگل، مایكروسافت مجبور به قطع همكاری با آن شدند. این اقدام آمریكا نتایج زیادی داشت و حتی ارتباط هواوی با كارمندانش در آمریكا قطع شد. به دنبال این اقدام گوگل نیز مجبور به قطع روابط با هواوی شد. در نتیجه این امر هواوی دیگر نمی تواند از سیستم عامل اندروید در دستگاه هایش استفاده نماید.
از آنجا كه هواوی یكی از بزرگترین تهیه كنندگان فناوری نسل پنجم اینترنت است، دولت آمریكا به هم پیمانان خود در اروپا آگهی داد تا با این شركت همكاری نكنند.
این در حالی بود كه خیلی از كریرهای مخابراتی در آمریكا برای ادامه سرویس رسانی به فناوری ها و تجهیزات هواوی وابسته بودند. از طرف دیگر شركت های بزرگ مانند گوگل نیز درباره تحریم ها به دولت فشار می آوردند برای اینكه یكی از بزرگترین مشتریان خودرا از دست داده بودند. در نتیجه وزارت بازرگانی آمریكا مجبور شد با تعیین فرجه هایی همچنان به بعضی از شركت های آمریكایی اجازه دهد با هواوی همكاری كنند. همین طور خیلی از هم پیمانان آمریكا همچون انگلیس، آلمان و فرانسه اعلام نمودند برای توسعه نسل پنجم اینترنت همچنان با هواوی همكاری می كنند.
در این میان هواوی نیز بیكار نبود. این شركت كه بعد از تحریم ها دیگر به سیستم عامل اندروید و اپ استور گوگل دسترسی نداشت، سیستم عاملی مخصوص خود ساخت و در این اواخر نیز اپ استوری برای موبایل های خود طراحی كرد تا بدین سان خدمات حذف شده را به روشی دیگر برای كاربران موبایل هایش فراهم آورد.

موبایل تاشو سامسونگ نیامده رسوایی به پا كرد
سال گذشته سامسونگ تصمیم داشت با عرضه اولین موبایل با نمایشگر تاشو انقلابی در صنعت تلفن همراه ایجاد كند. اما این موبایل به كابوسی برای شركت كره ای تبدیل شد. آبروریزی سامسونگ درباب گوشی تاشو از روزی آغاز شد كه سامسونگ تصمیم گرفت تعدادی محدود از گوشیهای گلكسی فولد یا همان گوشی تاشو خودرا در اختیار برخی خبرنگاران بگذارد. اما این تبلیغات شكست خورد و با یك رسوایی بزرگ همراه شد. چند روز بعد از این اقدام گزارش هایی درباره ضعف های قابل توجه موبایل تاشو منتشر گردید. خبرنگاران در گزارش هایشان به مواردی مثل شكسته شدن صفحه نمایشگر، از هم گسسته شدن لولای گوشی، از بین رفتن رنگ قسمتی از صفحه نمایشگر گوشی و مواردی مشابه و عجیب اشاره كردند. درهمین راستا سامسونگ عرضه این دستگاه را به تعویق انداخت تا كیفیت آنرا ارتقا دهد.



منبع:

1399/01/14
13:52:48
5.0 / 5
2938
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو