تشخیص سرطان با امواج فراصوت در مقیاس كوچك
به گزارش سئو سی تراشه ای ساخته شده كه با استفاده از امواج فراصوت می تواند در تشخیص سرطان به پزشكان كمك نماید. این دستگاه كه در واقع یك آزمایشگاه روی تراشه است به بررسی ماتریكس خارج سلولی می پردازد.
به گزارش سئو سی به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، تصلب ساختار اطراف سلول های انسان می تواند نشان از حمله سرطان به بافت های بدن باشد، همانند قفل شدن درهای یك ساختمان كه می تواند حاكی از حمله به آن ساختمان باشد.
بنابراین با ردگیری تغییرات ساختاری كه در ماتریكس خارج سلولی رخ می دهد می توان درباره بیماری سرطان قضاوت كرد. با این وجود تشخیص چنین تغییراتی در ماتریكس خارج سلولی بدون صدمه زدن به بافت بدن كاری چالش برانگیز است.
به تازگی پژوهشگران دانشگاه پوردو، دستگاه جدیدی ساختند كه متخصصان را قادر می سازد تا از وضعیت ساختار ماتریكس خارج سلولی آگاه شوند. آنها با قرار دادن نمونه ای از این ماتریكس در یك پلتفورم، تصلب ساختار را با استفاده از امواج صوتی بررسی می كنند.
نتایج این پروژه در چارچوب مقاله ای در نشریه Chip به چاپ رسیده است.
رحیم رحیمی استادیار دانشكده مهندسی مواد دانشگاه پوردو می گوید: این همان مفهوم بررسی صدمه در بال هواپیما است. یك موج صوتی پخش شده و از مواد موردنظر عبور كرده و به گیرنده می رسد. چگونگی انتشار موج می تواند بدون صدمه رساندن به ساختار، از نقص ساختاری آن خبر دهد.
این آزمایشگاه روی تراشه می تواند برای حل برخی چالش ها در پزشكی استفاده گردد. یك ماتریكس خارج سلولی منحصربه فرد با بافت های مختلف در ارتباط می باشد، دقیقا همانند ساختمان های موجود در یك خیابان كه با هم برپایه كاربری تفاوت دارند. ازاین رو ماتریكس خارج سلولی دارای یك خط مرزی یا رد شیمیایی و یا ساختاری خاص است كه ارتباط میان سلول ها را در مجاورت ماتریكس برقرار می كند.
این آزمایشگاه روی تراشه به یك گیرنده و فرستنده متصل است. هنگامی كه ماتریكس خارج سلولی و سلول های موجود در آن روی پلتفورم ریخته می شود، فرستنده موج فراصوتی ایجاد می كند، از راه مواد موجود در بافت حركت كرده و به گیرنده می رسند. نتیجه آن یك سیگنال الكتریكی است. با بررسی این سیگنال می توان به بررسی ساختار ماتریكس پرداخت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب