گزارش فناوری مهر؛

جبهه های شكوفایی فناوری در سال جدید

جبهه های شكوفایی فناوری در سال جدید سئو سی: به عقیده كارشناسان در سال پیش رو در بعضی جبهه های فناوری مانند تولید كالاهای پرینتی، واقعیت تعمیم یافته، رایانش مرزی و هوش مصنوعی شاهد شكوفایی و رشد بیش از پیش خواهیم بود.


به گزارش سئو سی به نقل از مهر، ما در میانه چهارمین انقلاب صنعتی قرار داریم و سرعت پیشرفت فناوری بیش از گذشته است. شركت ها و افرادی كه با سرعت روندهای اصلی فناوری پیش نروند از قافله عقب می مانند. دانستن روندهای كلیدی صنعت فناوری به افراد و كسب و كارها كمك می نماید تا به درك بهتری از فرصت های پیش روی خود برسند. در همین راستا در این گزارش به بعضی از مهمترین و نوین ترین مسیرهای فناوری در سال پیش رو اشاره می كنیم:
هوش مصنوعی بعنوان یك سرویس كاربردی
هوش مصنوعی یكی از تحول آفرین ترین فناوری های عصر حاضر است. در سال جدید سازمان های بیشتری از فناوری های هوش مصنوعی برای ارتقای سرویس رسانی به مشتری استفاده می نمایند. در كنار این موارد این فناوری به كاهش هزینه ها و مزیت های رقابتی به شركت ها كمك می نماید.
طبق تحقیق مؤسسه IDC در سال جدید تولید و به كارگیری ربات ها و نرم افزارهای مجهز هوش مصنوعی بیشتر می شود. حجم این ربات ها و نرم افزارها كه نیروی كار دیجیتال نیز به حساب می آیند تا ۲ سال دیگر رشد چشمگیری خواهند داشت. به نیروی كار دیجیتال آموزش داده می شود تا مانند یك كارمند انسانی كارهای خاصی را انجام دهد. البته سرعت كارگران دیجیتال بیشتر و نتیجه فعالیت آنان بدون خطا خواهد بود.
همچنین از هوش مصنوعی برای پردازش اطلاعات نیز استفاده می شود. این روند به كسب و كارهای مختلف اجازه می دهد تا با بهره گیری از اطلاعات موجود در سیستم هایشان یك مدل بصری از فرایندها بسازند و بطور واقعی آنرا تحلیل كنند.
از سوی دیگر هوش مصنوعی بیش از پیش در زندگی عادی و روزمره افراد تنیده می شود. گجت های مختلف با كمك هوش مصنوعی، هوشمندتر می شوند و كنترل خانه و محل كار فرد را ساده تر می كنند.
در سال جدید میزان استفاده از هوش مصنوعی گسترده تر می شود و انبوهی از تهیه كنندگان قابلیت های شخصی سازی شده و سرویس هایی مخصوص انجام كارهای خاص را عرضه می كنند.

انتقال اطلاعات روی دور تند با شبكه اطلاعات G۵
نسل پنجم اینترنت موبایل قابلیت سریع دانلود و آپلود اطلاعات را فراهم می آورد و با بهره گیری از آن ارتباطات نیز مستحكم تر می شود. شبكه های اینترنت نسل پنجم اولین بار از اوایل سال قبل ایجاد شدند اما همچنان گرانقیمت هستند. در سال جدید احتمالاً میزان نفوذ نسل پنجم اینترنت اوج می گیرد و بسته ها و طرح های ارزان قیمت این نوع اینترنت در دسترس قرار می گیرد. همزمان پوشش آن نیز گسترده تر می شود. بدین سان افراد بیشتری می توانند از آن استفاده كنند.
شبكه های بسیار سریع اطلاعات به افراد اجازه می دهند حتی در هنگام حركت، فیلم و موسیقی را با سرعت و كیفیت بالاتر دانلود و آپلود كنند. افزایش سرعت تبادل اطلاعات به معنای آن است كه میزان استفاده از شبكه های موبایل توسعه می یابد. شركت ها باید تأثیرات گسترش نسل پنجم اینترنت را بر كسب و كارهای خود بررسی نمایند. افزایش پهنای باند به معنای آن است كه ماشین ها، ربات ها و وسایل نقلیه خودران می توانند اطلاعات را جمع آوری و منتقل كنند. چنین روندی منجر به پیشرفت اینترنت اشیا و ماشین آلات هوشمند می شود.

خودروهای خودران یكه تاز حمل و نقل
الون ماسك مدیر ارشد اجرایی شركت تسلا اعلام نموده تا آخر سال جاری یك خودروی كاملاً خودران و چند وسیله نقلیه با قابلیت های خودران در سطوح پایین تر می سازد. از طرف دیگر پژوهشگران پیش بینی می كنند قابلیت های خودران در سطوح پایین تر (مانند پارك خودكار یا تغییر لاین ها) به شكل گسترده تری در خودرو ها استفاده شوند.
علاوه بر آن سیستم های داخلی دیگر خودرو كه بطور مستقیم با رانندگ ی مرتبط نیستند مانند قابلیت های امنیتی و سرگرمی بیش از پیش اتوماتیك می شوند و به اطلاعات به دست آمده از محیط و كاربر و تحلیل آنها اتكا می كنند. در همین راستا شركت وایمو (اززیرمجموعه های آلفابت) مدتی پیش آزمایش تاكسی های خودران را در ایالت كالیفرنیا آمریكا را تكمیل كرده است. وایمو در ماه نخست این آزمایش بیش از ۶۲۰۰ نفر را جابه جا كرد.
البته خودكار شدن خودرو ها فقط به اتومبیل های شخصی محدود نمی گردد. حمل و نقل جاده ای و دریایی نیز هر روز بیش از پیش به قابلیت های خودران مجهز می شوند و نوآوری در این فضا احتمالاً ادامه می یابد.
با توجه به بالغ شدن فناوری خودران كارشناسان پیش بینی می كنند قانونگذاران اقدامات بیشتری برای كنترل فعالیت این وسایل نقلیه انجام دهند. كارشناسان همین طور معتقدند باید پیش از آنكه فناوری خودران به بخشی مهم از زندگی روزمره انسان ها تبدیل گردد، در قانون، زیربنای فعلی حمل و نقل و نگرش جامعه به این فناوری تغییراتی بنیادین ایجاد شود. در سال پیش رو احتمالاً بحث و گمانه زنی هایی درباره گسترش قابلیت های خودران خارج از مرزهای فناوری به وجود می آید.

درمان های شخصی سازی شده برای هر بیمار
در حال حاضر فناوری، صنعت خدمات درمانی را با سرعت بی سابقه ای دگرگون می كند. توانایی انسان برای دسترسی به اطلاعات بوسیله گجت های پوشیدنی (مانند ساعات هوشمند) به كارشناسان قدرت می دهد تا مشكلات بهداشتی و سلامتی را بهتر پیش بینی و درمان كنند.
در بخش درمان نیز باتوجه به روندهای پیش رو احتمالاً درمان های شخصی سازی شده گسترده تر می شود. این روند «طب دقت» (precision medicine) نیز نامیده می شود. بطور دقیق «طب دقت» با درك تأثیرگذاری یك دارو روی بیماری خاص به پزشكان كمك می نماید داروی درمان های مختلف را با دقت بیشتری تجویز كنند.
هرچند این ایده بسیار نوپا است اما باتوجه به پیشرفت های اخیر در حوزه فناوری (به خصوص در حوزه ژنومیك و هوش مصنوعی)، پزشكان هر روز به درك بهتری از قابلیت های بدن انسان برای مقابله با یك بیماری خاص دست می یابند. علاوه بر آنچه گفته شد، این روند به پزشكان نشان میدهد بدن انسان در واكنش به انواع مختلف درمان یا دارو چه واكنشی نشان میدهد.

امنیت سفر با رایانش بصری
«رایانش بصری» شامل سیستم هایی می شود كه می توانند اشیا، اماكن، اشیا یا افراد را از تصاویری شناسایی كنند كه اطلاعات آنها توسط سنسور یا دوربین جمع آوری شده است. بعنوان مثال این فناوری به دوربین موبایل كمك می نماید تا تشخیص دهد آیا صورت فرد در كادر عكس قرار دارد یا خیر. همین طور از این فنآوری در جستجوی تصاویر گوگل استفاده می شود.
در سال پیش جدید، شاهد تجهیز رایانش بصری به ابزارها و فناوری هایی خواهیم بود كه كاربردهای مختلفی خواهند داشت. بعنوان مثال استفاده از این فنآوری در خودرو های خودران گسترده تر می شود و به آنها كمك می نماید تا خطرهای پیش رو را رصد و از آنها اجتناب كنند.
از سوی دیگر خطوط تولید كالا در كارخانه ها نیز با بهره گیری از دوربین های مجهز به رایانش بصری، كالاهای معیوب یا خرابی تجهیزات را رصد می كنند. دوربین های امنیتی نیز می توانند بدون كمك انسان و نظارت ۲۴ ساعته، هرگونه رویداد غیر معمول را رصد و گزارش كنند. در كنار این موارد رایانش بصری فناوری شناسایی صورت را نیز قدرتمندتر می كند.
فناوری شناسایی صورت یكی از مهمترین روندهای فناوری در سال جدید بشمار می رود و كاربردهای مختلفی دارد.

واقعیت تعمیم یافته؛ از سرگرمی تا نفوذ به صنایع مختلف
واقعیت تعمیم یافته یا Extended Reality اصطلاحی است كه چند تكنولوژی جدید و نوظهور را در بر می گیرد. بطور خاص این فناوری به واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت تركیبی اطلاق می شود. واقعیت مجازی(VR) تجربه ای دیجیتال و نوین برای كاربر فراهم می آورد كه طی آن فرد با بهره گیری از هدست های واقعیت مجازی به دنیایی دیجیتالی وارد می شود. در حقیقت این دنیای دیجیتال با جهان واقعی تركیب شده است. واقعیت افزوده(AR) در نمایشگر موبایل یا صفحه نمایش اشیای دیجیتالی را در دنیای واقعی قرار می دهد. واقعیت تركیبی(MR) نیز در حقیقت امتداد واقعیت افزوده است، به عبارت دیگر كاربران می توانند با اشیای دیجیتالی كه در دنیای واقعی قرار گرفته اند، كنش و واكنش داشته باشند. این فناوری ها مدتی است كه عرضه شده اند و تابحال فقط در حوزه سرگرمی از آنها استفاده شده است اما از ۲۰۲۰ میلادی به بعد این روند تغییر می كند و كسب و كارهای مختلف قابلیت های فناوری های واقعیت امتداد یافته را به كار می گیرند.

فناوری بلاكچین در یك قدمی شكوفایی
گمانه زنی و تحلیل های مختلفی از فناوری بلاكچین عرضه شده اما با این وجود توضیح كاربردهای آن در یك شركت فناورانه افراد را سردرگم می كند. در سال جدید احتمالاً این روند تغییر می كند. بلاكچین در اصل یك فناوری پیشروی دیجیتال است كه برای ثبت تراكنش ها و ایمن سازی به كار می رود.
طی سال قبل برخی كارشناسان ادعا كردند جنجال های حول بلاكچین اغراق آمیز است و این فناوری آنقدرهم كارآمد نیست. اما با ادامه سرمایه گذاری شركت هایی مانند فدكس، آی بی ام، والمارت و مستركارت در بلاكچین، احتمالاً كاربردهای آن در دنیای واقعی بیش از پیش نمایان می شود.

پرینت ۳ بعدی تولید كالا را متحول می كند
یكی دیگر از روندهای مهم فناوری در سال جدید، چاپ سه بعدی است. این فناوری تغییراتی بنیادین در عرصه تولید كالاها به شیوه حافظ محیط زیست به وجود می آورد. بگفته كارشناسان پلیمرهای حافظ محیط زیست كه در پرینتر سه بعدی به كار گرفته می شوند، مسیر را برای روند «تولید چرخه وار» فراهم می كنند. در تولید چرخه وار كالاهای تولید شده را می توان بعد از مصرف دور ریخت و باردیگر استفاده نمود. این روند خسارت كمتری به محیط زیست می زند. همزمان با افزایش آگاهی مشتریان درباره تأثیر محصولات و سرویس ها بر زمین، فناوری پرینت سه بعدی بیش از پیش محبوب می شود.

افزایش سرمایه گذاری در رایانش مرزی
رایانش مرزی (Edge Computing) یك جز جدید از تكنولوژی های جدید است كه قدرت رایانش هوش مصنوعی را برای شبكه های كوچك اینترنت اشیا فراهم می آورد. سال قبل «وب آمازون سرویسز» (زیر مجموعه آمازون) اعلام نمود با شركت وریزون همكاری می كند تا یك نرم افزار ابر G۵ بر طبق رایانش اج بسازد. همزمان شركت های بیشتری در سراسر جهان شیوه آمازون و وریزون را در پیش می گیرند. كارشناسان پیش بینی می كنند سرمایه گذاری در این فناوری به شدت اوج بگیرد.



منبع:

1399/01/29
22:24:33
5.0 / 5
2901
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو