رئیس موسسه اعلام كرد:

پروژه های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای افزایش امنیت غذایی

پروژه های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای افزایش امنیت غذایی به گزارش سئو سی رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از تولید جیره های غذایی آگاهی داد و اظهار داشت: این جیره ها برای دانش آموزان، افراد خاص، شرذیط بحرانی به صورت جداگانه به تولید رسیده است.



به گزارش سئو سی به نقل از مهر، دکتر قدیر رجب زاده رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی (زیرمجموعه وزارت علوم) امروز در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی غذا به صورت آنلاین و حضوری در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در حوزه صنایع غذایی، امنیت غذایی و تامین غذای سالم محسوب می شود.
وی اضافه کرد: کمبود صنایع غذایی و سلامت غذا دو بحران اصلی در حوزه امنیت غذا محسوب می شوند.
رجب زاده اشاره کرد: ما از منظر انسانی، اخلاقی و حرفه ای وظیفه خود می دانیم که به موضوع امنیت غذایی دقت کنیم؛ روز جهانی غذا برای این است که به مردم گرسنه فکر نماییم بااینکه وضعیت قابل قبولی در کشور نداشته باشیم.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اعلان اینکه روز جهانی امنیت غذایی فرصت مناسبی است تا از سلامت غذا آگاهی پیدا نماییم، افزود: بر طبق آخرین آمارهایی که در کشور تا آخر سال ۹۷ ستاندن شده، نسبت هزینه خوراک به کل هزینه خانوار ۲۴ درصد در سطح شهری و ۳۷ درصد در سطح روستایی است.
وی با تاکید بر اینکه نسبت هزینه خوراک به کل هزینه خانوار در کشورهای توسعه یافته ۹ تا ۱۴ درصد است، اشاره کرد: وقتی آمارها را می بینیم متوجه تفاوت های هزینه های خوراک به هزینه های کل خانوار می شویم و این نشان دهنده وضعیت نگران کننده ای است.
رجب زاده با تاکید بر اینکه داشتن غذای کافی و دسترسی به مواد غذایی سالم از عوامل مهم در امنیت غذایی به شمار می روند، گفت: وضعیت اقتصادی هم می تواند دسترسی به غذای کافی و سالم را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با تاکید بر اینکه بدین جهت در نظر گرفتن مولفه های اقتصادی در امنیت غذایی تأثیر زیادی دارد، بیان کرد: ما در بعضی از مواد غذایی مصرف مازاد و همین طور در بعضی دیگر صادرات داریم.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اعلان اینکه در زمینه روغن و دانه های روغنی کمتر از ۲۰ درصد تولید داشته ایم، افزود: این موجب می شود در کنجاله ها وابسته به خارج از کشور باشیم و آنها را بیشتر به کشور وارد نماییم. این کنجاله های وارداتی تأثیر مستقیم در گوشت قرمز و سفید دارد و توجه نکردن به این مساله می تواند در آینده ما تأثیر زیادی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه اگر امروز در تولید کنجاله ها همین روند را در پیش بگیریم، به مشکلات زیادی برخورد می نماییم، اظهار داشت: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نقش مهمی در امنیت غذایی دارد. بدین جهت ماموریت هایی در امتداد سلامت غذا و امنیت غذایی برای خود مدنظر قرار داده است.
رجب زاده با تاکید بر اینکه سلامت غذا، دسترسی به مواد غذایی سالم و دسترسی به مواد غذایی کافی از سه محورهای اصلی عملکرد موسسه مربوط به امنیت غذایی محسوب می شود، اشاره کرد: البته امنیت غذا وظیفه سازمان جهاد کشاورزی است اما همیشه در موسسه پروژه هایی در این راستا اجرائی می شود.
وی با اشاره به یکی از این پروژه ها اشاره کرد: کاهش ضایعات و استفاده از ضایعات از محورهای پروژه هایی در موسسه هستند که مورد پیگیری محققانمان قرار می گیرد.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اعلان اینکه ما کشوری هستیم که یک درصد جمعیت جهان را داریم اما ضایعاتمان دو درصد نسبت به کشورهای دیگر بیشتر است، اظهار داشت: باید به این مساله توجه کافی داشته باشیم و از ضایع شدن مواد غذایی جلوگیری نماییم.
رجب زاده افزود: این پروژه که در امتداد کاهش ضایعات پیگیری می شود، استفاده از ضایعات کارخانه نبات در تولید الکل است.
وی با اعلان اینکه همین طور پروژه های بسته بندی های هوشمند از اقداماتی است که توسط پژوهشگران پژوهشگاه پیگیری می شود، گفت: همین طور پروژه هایی در امتداد تامین مواد اولیه در صنایع غذایی مانند تولید استارترها در پژوهشگاه مورد پیگیری قرار می گیرند.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به تهیه جیره های غذایی دانش آموزی در موسسه آموزشی و پژوهشی صنایع غذایی تاکید کرد: یکی از محصولاتی که تیم های این موسسه موفق به تولید آن شده اند، جیره های غذایی دانش آموزی بود؛ این جیره های غذایی متمرکز به نیازهای جامعه دانش آموزی همچون ویتامین ها است.
وی اضافه کرد: این جیره های غذایی علاوه بر ویتامین ها از مواد غذایی که از منابع بومی تهیه می شوند، تشکیل شده است.
رجب زاده با اعلان اینکه جیره های غذایی برای سنین خاص از دیگر محصولات موسسه محسوب می شود، اظهار داشت: این جیره برای افرادی است که در هضم یا بلع غذا گرفتار مشکل هستند.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به نوع دیگری از جیره های غذایی افزود: این جیره های غذایی ۲۴ تا ۴۸ ساعته است که در زمان بحران همچون زلزله، سیل و آتش سوزی و غیره استفاده می شوند.
وی اضافه کرد: تهیه جیره های غذایی همچون طرح هایی بوده که از تهران به موسسه محول شده و الان مراحل طراحی و تولید را طی کرده است.
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی افزود: ستاد کل نیروهای مصلح به صورت غیر مستقیم درخواست تهیه این جیره های غذایی را از موسسه داشته است.
رجب زاده اشاره کرد: همین طور از این جیره های غذایی می توان برای سربازان نیز استفاده نمود.


منبع:

1399/07/29
20:04:55
5.0 / 5
350
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو