توسط محققان كشور به نتیجه رسید؛

طراحی سیستم تحریك عمقی غیرتهاجمی مغز با جریان الكتریكی تداخلی

طراحی سیستم تحریك عمقی غیرتهاجمی مغز با جریان الكتریكی تداخلی به گزارش سئو سی محققان در دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به طراحی یك سیستم تحریك عمقی غیرتهاجمی مغز شدند.



به گزارش سئو سی به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، دكتر فرزانه شایق یكی از مجریان طرح پژوهشی «طراحی سیستم تحریك عمقی غیرتهاجمی مغز با جریان الكتریكی تداخلی» اظهار داشت: روش تحریك غیر تهاجمی عمقی مغز برپایه میدان های الكتریكی تداخلی بعنوان روشی جدید برای تحریك الكتریكی ساختارهای عمقی مغز اخیرا معرفی شده و توسعه آن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
وی با اشاره به اینكه انجام این پژوهش روشی جدید برای تحقیقات درحوزه تحریك عمقی مغز است، اضافه كرد: هدف این پژوهش مطالعه عمیق مكانیسم اصلی این روش و ارزیابی آن با بهره بردن از تجزیه و تحلیل محاسباتی و ارزیابی آزمایشگاهی است.
مجری این طرح پژوهشی افزود: خیلی از بیماری های عصبی و اختلالات روانشناختی امكان دارد با استفاده از دارو قابل درمان نبوده و یا این درمان ها دارای عوارض جانبی باشند، ازاین رو در سال های اخیر روشی با عنوان تحریك مغز جایگزین درمان های دارویی شده است.
وی خاطرنشان كرد: در این روش ساختار مغز با استفاده از جریان الكتریكی تحریك می شود كه به بهبود درمان كمك می نماید.
شایق عنوان كرد: كاربرد روش های تحریك غیرتهاجمی مرسوم همچون تحریك مغناطیسی یا الكتریكی فراجمجمه ای در تحریك ساختارهای عمقی بدون اثر گذاری بر لایه های سطحی مغز به صورت مستقیم هنوز اثبات نشده است و از جانب دیگر، روش تحریك عمقی مغز (تحریك تهاجمی) كه تحریكات الكتریكی مغز از راه قرار گیری الكترودهایی داخل بافت مغز انجام می شود، خطراتی را برای بیمار به همراه دارد.
وی تصریح كرد: انجام این پژوهش روشی جدید برای تحقیقات درحوزه تحریك عمقی مغز است بطوری كه با استفاده از جریان الكتریكی تداخلی به صورت غیر تهاجمی به نقاط عمقی مغز دسترسی پیدا می نماییم.
وی اضافه كرد: سیگنال های دریافت شده (پتانسیل محلی میدان) نشان داد كه این روش قابلیت تحریك نقاط عمقی مغز بدون اثر گذاری روی قشر مغز به صورت مستقیم را دارا است.
شایق تصریح كرد: در این پژوهش با بهره بردن از تكنیك های مدلسازی، مغز مدل شده و میدان تحریك حاصل از اعمال جریان های الكتریكی به صورت تحلیلی محاسبه شدند و نتایج حاصل از انجام آزمایش بر روی مغزموش نشان داده است كه توان فركانسی سیگنال ها در حین تحریك نسبت به قبل تحریك افزایش معناداری داشته است.
وی خاطرنشان كرد: یكی از كاربردهای اصلی تحریك عمقی غیرتهاجمی در درمان اعتیاد است، كه هم اكنون در موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است.
به گزارش سئو سی به نقل از مهر، این طرح پژوهشی با مشاركت دكتر رسول امیرفتاحیبه انجام رسیده است. بخشی از نتایج این تحقیق با عنوان “Computational analysis of non-invasive deep brain stimulation based on interfering electric fields” در مجله Physics in Medicine & Biology به چاپ رسیده است.


1398/11/02
23:42:27
5.0 / 5
2888
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
SEOc
seoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سئو سی محفوظ است

سئو سی

فناوری اطلاعات و سئو